κολοκύθι πως να το καλλιεργήσετε στο σ

Κολοκύθι: Πως να το καλλιεργήσετε στο σπίτι σας… (video)

By alldaynews – Mon Jun 04, 5:00 pm

Το κολοκύθι είναι ετήσιο φυτό που σπέρνεται από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο συνεχώς. Είναι φυτό που καλλιεργείται για μαγειρική…,  αλλά και σαν καλλωπιστικό. Τα άνθη είναι μεγάλα, κίτρινου χρώματος.Βλαστάνει ο σπόρος σε 5-10 μέρες. Μεταφυτεύεται σε 25-35 μέρες από την σπορά.Ωριμάζει σε 40-50- μέρες από την μεταφύτευση.

Η καλύτερη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί είναι γύρω στους 22 βαθμούς.Όσο μεγαλύτερη ζέστη έχουμε, τόσο περισσότερο νερό χρειάζεται το φυτό.Στην υγρασία το φυτό αναπτύσσεται πολύ καλά.Απαραίτητη είναι η λίπανση με οργανικό λίπασμα. Χρειάζεται καλή υποστύλωση.

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε έτοιμα φυτά για φύτευση.Το κολοκύθι είναι από λίγα φυτά που μπορούμε να τα σπείρουμε κατευθείαν στην οριστική τους θέση, χωρίς μεταφύτευση.

Ο καρπός συλλέγεται όταν φθάσει σε ορισμένο μέγεθος ή όταν είναι μικρός.Αν τον αφήσουμε περισσότερο τότε μεγαλώνει πολύ και μπορεί να φθάσει και στα τρία μέτρα.

Οι κολοκυθοανθοί είναι οι αρσενικοί ανθοί της κολοκυθιάς που φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι με λεπτό μίσχο , ενώ οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι μικροί ανθοί στην κορφή του καρπού.

video

http://gpnews.gr

Follow Alldaynews on Twitter, become a fan on Facebook. Stay updated via RSS

Leave a Reply


3 + = nine

Scroll to top