πίτα μπλατσάρα

Πίτα μπλατσάρα

By alldaynews – Sat Jun 09, 1:30 pm

Πολύ εύκολη πίτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά και διαφορετικά χόρτα της αρεσκείας σας. Προσέχουμε να μην ψήσουμε την πίτα σε μικρό ταψί – επιλέγουμε μεγάλο ταψί για να βγει λεπτή και καλά ψημένη.

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄-10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
2. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
3. Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Είναι πολύ βασικό η πίτα σας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.

http://www.argiro.gr

Follow Alldaynews on Twitter, become a fan on Facebook. Stay updated via RSS

Leave a Reply


× 5 = forty

Scroll to top