Η Ιαπωνία φτιάχνει τουαλέτες με ολογραφικά πλήκτρα λόγω πανδημίαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 11:32

Η πανδημία έχει ωθήσει δεκάδες χώρες παγκοσμίως στην εφαρμογή νέων μηχανισμών και συνηθειών σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Υπηρεσίες απόκτησαν ολοκληρωμένη ψηφιακή μορφή, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση εφαρμόστηκαν με μεγάλη ταχύτητα και η μάσκα έγινε μέρος της καθημερινότητας.

Μάλιστα, η Ιαπωνία αποφάσισε να πάει ένα βήμα παραπέρα και να δημιουργήσει τουαλέτες με ολογραφικό πάνελ και εικονικά πλήκτρα που αιωρούνται στον αέρα, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να έρχονται σε επαφή με πλήκτρα τα οποία αποτελούν πηγή μικροβίων.

Πρόκειται για προϊόν της Murakami Corporation, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Parity Innovations. Υπέρυθροι αισθητήρες ανιχνεύουν την κίνηση των δαχτύλων και υπολογίζουν ποιο πλήκτρο επέλεξε ο χρήστης, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία της τουαλέτας. Το πάνελ έχει μάλιστα και τη δυνατότητα να προβάλει βίντεο.

Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες χρήσεις που απαιτούν από τα δάχτυλά μας να ακουμπούν κάποιες επιφάνειες, όπως ATM, ασανσέρ, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα. Για αυτό τον λόγο, η Murakami ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή των πάνελ μέσα στο 2022.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 11:32Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *