Η Σλοβακία ανήγαγε την Κροατία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Μάλτα σε χώρες κινδύνουΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 15:57

Η Σλοβακία θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες, που προέρχονται από άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, να τίθενται σε καραντίνα από την 1η Σεπτεμβρίου λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού σ’ αυτές, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι χώρες αυτές είναι η Κροατία, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Σλοβάκους, καθώς και η Ισπανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Μάλτα.

Όποιος έχει επισκεφτεί τις χώρες αυτές τις προηγούμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να μπαίνει μόνος του σε καραντίνα για 10 ημέρες ή να παρουσιάζει ένα αρνητικό τεστ έπειτα από τουλάχιστον πέντε ημέρες αυτοαπομόνωσης μετά την είσοδό του στη Σλοβακία.

Το υπουργείο συνέστησε επίσης στους Σλοβάκους να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε ορισμένες περιοχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών εξαιτίας των αυξανόμενων αριθμών κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται η τσεχική πρωτεύουσα Πράγα, η αυστριακή πρωτεύουσα Βιέννη και στο Ηνωμένο Βασίλειο το Τίσαϊντ της Σκωτίας και η βορειοδυτική περιφέρεια της Αγγλίας.

Η Σλοβακία θα απαγορεύσει επίσης από την αρχή Σεπτεμβρίου τις εκδηλώσεις στο ύπαιθρο με συμμετοχή άνω των 1.000 ανθρώπων και σε εσωτερικούς χώρους με συμμετοχή άνω των 500 ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χρόνους πρέπει να τερματίζονται μέχρι τις 23:00.

Τα παιδιά από την πέμπτη τάξη του Δημοτικού και οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα απαιτείται να φορούν μάσκα στα σχολεία κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του σχολικού έτους που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου. Τα μικρότερα παιδιά θα πρέπει να τις φορούν στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και στις εγκαταστάσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Οι Σλοβάκοι ήδη πρέπει να φορούν μάσκα στα καταστήματα, τα δημόσια κτήρια και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, 15:57Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *