Ο Καραϊβάζ δέχτηκε εννέα θανατηφόρες σφαίρες στο στήθος και το κεφάλι

Εννέα θανατηφόρες σφαίρες σε ζωτικά σημεία δέχτηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Σταυρούλα Παπαδόδημα, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε έξι σφαίρες στο στήθος, δύο στο κεφάλι και μία στο λαιμό. Κάθε μία από αυτές ήταν θανατηφόρα.

Όπως προκύπτει, οι δύο δολοφόνοι αιφνιδίασαν τον δημοσιογράφο, ο οποίος, ωστόσο, τους αντιλήφθηκε και επιχείρησε να τους αποφύγει. Κινήθηκε προς το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να προστατευτεί και να μην έχει στραμμένη την πλάτη προς αυτούς. Με μία ενστικτώδη κίνηση άπλωσε το χέρι του και δέχτηκε σφαίρα στην παλάμη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο δημοσιογράφος δέχτηκε δύο σφαίρες στα πλάγια του κεφαλιού και όχι στο πίσω μέρος του, κάτι που υποδηλώνει ότι ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος και ότι ο δεύτερος από αυτούς τους πυροβολισμούς ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, η χαριστική βολή.

Επιπλέον, το είδος των τραυμάτων στο σώμα του δείχνει ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έσκυβε για να αποφύγει τους συνεχόμενους πυροβολισμούς.

 

 

Τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές

 

Εν τω μεταξύ, διευρύνεται ο κύκλος των καταθέσεων για τη δολοφονία. Οι αρχές, εξετάζουν εκτός από μέρος των ρεπορτάζ του και άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό του περιβάλλον, με σκοπό να βοηθήσουν τις έρευνες. Εν τω μεταξύ, κατάθεση αναμένεται να δώσει και ο δικηγόρος του δημοσιογράφου προκειμένου να ανασυρθούν στην επιφάνεια τυχόν περιστατικά ή αναφορές που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να εξακριβώσουν όλες τις κινήσεις των δραστών, οι οποίοι κινήθηκαν με ένα σκούτερ μάρκας Beverly, σκούρου χρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν υλικό λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής, αφού μετά τη δολοφονία, άφησαν, σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο, το σκούτερ και επιβιβάστηκαν σε όχημα με το οποίο συνέχισαν τη διαδρομή τους.

Μία νέα πληροφορία αναφέρει ότι, οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ για να διαπιστώσουν εάν έχει τοποθετηθεί GPS tracker στο αυτοκίνητό του με το οποίο οι δράστες παρακολουθούσαν για μέρες το θύμα τους.

 

 

Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον Γιώργο Καραϊβάζ όπως ο φορητός υπολογιστής και το κινητό του τηλέφωνο. Μέσα από αυτά τα αντικείμενα οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν κλήσεις, μηνύματα και e-mail, όπως και δημοσιεύματα υποθέσεων με τις οποίες ασχολήθηκε και ερεύνησε ο ίδιος.

 

Επαγγελματίες δολοφόνοι

Η μεθοδολογία και ο σχεδιασμός της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ δείχνει επαγγελματίες δολοφόνους, εκτιμούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου», καλούνται να ενώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και να ανακαλύψουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό για να εκτελέσουν το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» και εν αντιθέσει με τον ηθικό αυτουργό, να μην γνώριζαν ποιο είναι το θύμα τους. Ίσως, οι δράστες να διέφυγαν αμέσως προς άλλη χώρα για να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους. Οι εκτελεστές από το εξωτερικό είναι μία συχνή τακτική τα τελευταία χρόνια, λένε αστυνομικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε άλλη παράνομη ή εγκληματική ενέργεια.

 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *